Hercegkút ~ Trautsondorf címere / Gemeindewappen - Hercegkút ~ Trautsondorf

 

Naár János honlapja

 

 

Wehingen címere / Gemeindewappen - Wehingen

Magyar zászló / Ungarische FlagTisztelettel köszöntöm honlapomon!A magyarországi németek címere / Wappen der UngarndeutschenHerzlich Willkommen auf meinen Seiten!Német zászló / Deutsche Flag

3L I N K E K4

A honlap létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy bemutassam a helytörténeti kutatásaim eredményeit, egyben biztosítsam a Hercegkúton élő és innen elszármazott földijeim, valamint minden kedves érdeklődő számára az anyagokhoz való hozzáférés lehetőségét. Az írások többsége a Hercegkúti Hírek hasábjain az utóbbi tizenkét évben volt olvasható.

Trautsondorf (1905-től Hercegkút) községet 1750-ben Baden-Württemberg tartományból Balgheim, Binsdorf, Binswangen, Bitz, Böttingen, Bubsheim, Deislingen, Denkingen, Dürbheim, Frittlingen, Gosheim, Harpolingen (Bad Säckingen), Hettingen, Illerrieden, Kolbingen, Lautlingen, Luttingen (Laufenburg), Margrethausen, Renquishausen, Wehingen községekből érkező sváb-alemann telepesek alapították. 250 év elmúltával talán a huszonnegyedik órában kísérletet tettem az eredettörténet felkutatására.  Ebben a munkában sok segítséget kaptam az "őshazában" élő német rokonainktól.

Nem titkolt szándékom, hogy ez a fórum is növelje szülőfalunk - Hercegkút - ismertségét, továbbá igyekszem bemutatni a helyi egyházközséget is.

Hercegkúti Hírek folyóirat 2000-

Látogatók száma 2005.07.01. óta

A honlap megtekintéséhez 1024 ´ 768 felbontás és Internet Explorer 7 böngésző ajánlott.

Az utolsó frissítés dátuma: 2020. február 04. kedd

© Naár János logo 2005-2020

Valid HTML 4.0 Transitional